Hindistan Cevizi

19-02-2020 09:26
Hindistan Cevizi

Palmiye ailesine ait olan Hindistan cevizi ağacı uzunluğu 30 metreye kadar ulaşabilen, tropikal iklimin hüküm sürdüğü yerlerde yetişen bir ağaçtır. Ağacın verdiği meyveler çiğ olarak tüketilebildiği gibi yağı, sütü, kreması çıkarılarak, ya da etli kısmı kurutularak farklı şekillerde değerlendirilebilir. Hindistan cevizi ürünlerinin en büyük üreticisi Hindistan’dır. Hint mutfağında tuzlu ve tatlı yemeklerde çok geniş kullanım alanına sahiptir.

Pasta, kek, kurabiye ve tatlılarda kullandığımız Hindistan cevizi, ağaçtaki meyvelerin olgunlaştıktan sonra toplanıp etli kısımlarının ayrıştırılarak rendelenmesi ve içinde en fazla %3 oranında nem kalacak şekilde kurutulmasıyla elde edilir. Üretimi oldukça zahmetlidir çünkü sert kabuğu ve beyaz etli kısmını kaplayan kahverengi derisi tamamen el işçiliği ile ayrıştırılır.

Tadım notları:                                                             

Kendine özgü güçlü bir aroması, sütlü ve yağlı bir yapısı ve tatlı bir lezzeti vardır.

Uyum:

Hindistan cevizi tatlıların üzerine serpmek, kurabiyelerde, keklerde, bisküvilerde, çikolatalarda kullanmak için ideal bir malzemedir. Kremayla kaplanan içi meyveli pastalara eklendiğinde oldukça lezzetli sonuç verir. Hint mutfağında köri bazla pek çok yemeğe eklenen önemli bir lezzet aracıdır.

Püf noktası:

Hindistan cevizinin kalitesinin iyi olup olmadığını anlamak için rengine bakın. Rengi bembeyaz ise taze demektir. Renginin sarıya çalması, Hindistan cevizinin yeterince taze olmadığını gösterir. Ayrıca tazeyken çok hoş, yumuşak bir koku salar. Bayatladığında ise yağ içeriğinin yüksek olmasından ötürü kokusu kötüleşir.

İyi Fikir: 

Yoğurt, süt ve meyve bazlı soğuk içecekler hazırlarken içine Hindistan cevizi ekleyerek egzotik bir tat ve keyifli bir aroma katabilirsiniz.

Evde yaptığınız çikolataların ya da yumuşak tek lokmalık tatlıların dışını Hindistan cevizi ile kaplayın. Bu sayede tatlınıza hem özel bir lezzet hem de hoş bir doku kazandırmış olursunuz.

Hindistan cevizinin en çok yakıştığı şeylerden biri de kurabiyedir. Her zaman uyguladığınız tereyağlı kurabiye tarifinizin un miktarını 1/3 oranında eksiltip yerine Hindistan cevizi ekleyin. Hem un miktarından tasarruf etmiş olacak hem de eşsiz lezzette bir kurabiye hazırlamış olacaksınız.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.